Sözcü Çelik'in konuşmalarından satır başları şöyle;Türkiye'nin iç güvenliği ve dış güvenliği bir bütün. Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Bütün eğitim camiasına başarılar diliyoruz. Türkiye'nin demokrasisi olgunlaşmış demokrasidir. Güçlü bir cumhuriyetimiz var.
TUNÇ SOYER'İN TARTIŞILAN SÖZLERİ: Önümüze şöyle bir tablo geliyor. Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti'ni kavga ettirmektir. Fatih Sultan Mehmet'ten Atatürk'e kadar bütün bir tablo devletimizin ne kadar köklü olduğunu gösteren bir tablodur. Doğru olan yaklaşım, güzel İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde, işgalcilere söylenmeyen sözün tarihimize söylenmiş olmasıdır. İşgalcilere karşı olan duruşumuz anlatılması gerekirken içeriye dönük tartışmaya çevrilmesi ciddi şuursuzluktur. Zaten arkasından atılan adımlar bu şuursuzluğun devamı olarak gelmiştir. Bazı siyasetçi arkadaşlarımız, bu bağlamda söylenen sözlerin Atatürk'ün söylediği sözleri ifade ederek bize cevap vermeye çalışıyorlar. Atatürk'ün sözlerinden bağlamının kopartılması istismar siyasetidir. Orası işgalden kurtuluşunun yıl dönümünün kutlandığı zamandır. Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir Osmanlı Devleti de bizimdir.
ABD'YE SERT TEPKİ: Teröristler için taziye mesajı bu ilkesizliklerin başında geliyor. Tabii ki bu NATO prensiplerine de aykırıdır. Suriye'deki PYD'nin PKK'nın ta kendisi olduğu herkes tarafından biliniyor. PKK'nın bütün unsurlarıyla varlık gösterdiği bir yer haline gelmiştir. Türkiye'nin terörle mücadelesine dönük bu saygısızlıkları şiddetli şekilde kınıyoruz.